Det mest händelserika året någonsin. Lycka!

Idag för ett år sedan jobbade jag min sista dag på Försäkringskassan efter att dessförinnan försökt kombinera jobb och politik i flera år. Då hade jag dåligt samvete för att jag inte räckte till någonstans. Det dåliga samvetet över att inte räcka till, att inte få saker att hända i den takt jag vill och över att timmarna inte räcker till finns fortfarande kvar men jag älskar varje sekund jag har möjlighet att bidra till att vården blir bättre. Året har jobbmässigt varit det intensivaste, roligaste och mest utmanande i mitt liv och jag är så tacksam för att ha fått chansen.

Sedan dess har jag träffat otaliga kloka människor från patientföreningar, från företag och organisationer och patientföreträdare som liksom jag brinner för att förbättra vården, vår landstingsdrivna psykiatri omorganiserats, upphandlingar har genomförts, en ny folkhälsopolicy är nästan på plats, en kompetensförsörjningsstrategi har fattats, fler brukarinflytandesamordnare har kommit och självvald inläggning har blivit en självklarhet. Jag har träffat ett gäng ungdomar och fått veta hur de tänker kring vården för ungdomar med psykisk ohälsa och sjukdom vilket följt med mig sedan dess och vår psykiatriambulans har gått från att vara ett projekt till att vara en del av länsakutens uppdrag. Vi har också fattat beslut om att permanenta sprutubytesverksamheten och ser nu över hur den kan utökas för att möta behoven hos människor i hela länet, inlett ett arbete för att halvera rökningen i Stockholm och fått en ny regional handlingsplan för psykisk ohälsa på plats bara för att göra några få nedslag. Avslutningspresenten från mina kollegor på Försäkringskassan: ett halvårskort till Norra Brunn, har också blivit väl använt.

sista-dagen

Jag är så tacksam över möjligheten jag fått som ger mig och Liberalerna i Stockholms läns landsting möjlighet att successivt förbättra vården så att den bättre svarar upp mot de behov, förutsättningar och önskemål som människor med psykisk ohälsa och sjukdom har och naturligtvis också för att det ska bli bättre för personalen för de är en viktig och nödvändig förutsättning för att vården ska fungera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s