Om mig

Frustration, engagemang och en vilja att förändra världen och vården till det bättre fick mig att engagera mig för något år sedan. Sedan dess har det hänt mycket, jag har lärt mycket och också lyckats göra en del av den skillnad jag gick in med målsättningen att göra men känner mig långt i från färdig ännu, tvärtom!

Det är vården som jag brinner mest för och vi är fortfarande inte framme vid den vård jag vill se, där vi alla blir sedda, bemötta och behandlade utifrån våra egna förutsättningar och behov. Som jag ser det måste det bli lättare att hitta rätt i vården, oavsett om vi själv saknar kompass eller bara vill bli bättre på att hålla oss friska.

Lika klart är det att kropp och själ hänger ihop och att vården måste bli bättre på att möta individer där de är. För mig innebär det bland annat att kopplingen mellan den psykiatriska och somatiska vården måste bli bättre och att vi måste arbeta vidare med att vi alla ska ha rätt till en lika högkvalitativ, varm och vetenskapligt grundad vård oavsett om det är kroppen eller själen som värker.

Jag hoppas på att kunna bidra till att vi tar ytterligare steg på vägen mot de målen under kommande år då jag kommer sitta som ordförande för beredningen för Folkhälsa och psykiatri och vice ordförande för sjukvårdsstyrelse söder. Genom kommunen kommer jag sitta som ledamot i Huddinges råd för funktionshinderfrågor. Som jag ser det har jag både de finaste och viktigaste uppdrag jag hade kunnat få och det förtroendet förpliktigar. Möjligheten att få träffa intressanta människor med olika berättelser, kompetenser och synvinklar, att dagligen känna att jag lär mig något och sist men absolut inte minst viktigt; möjligheten att kunna bidra till att saker som inte fungerar som de borde förändras till det bättre. Det mina vänner är guldkanterna inom politiken och det som gör att det inte bara är en förmån utan också ren och skär lycka! Mitt syfte med bloggen är att ta dig med i en del av mina funderingar kring det som rör och berör mig.

Kort om mig: Är ursprungligen från Östersund och landade efter flera mellanlandningar i centrala Huddinge där jag sedan några år bor tillsammans med två härliga katter som jag adopterat via Akutgruppen. Pluggade statskunskap innan jag började på Försäkringskassan. Älskar människor med engagemang för andra, som bjuder på sig själva och som står för det de tror på. Ogillar starkt prestige, oginhet och dumhet. Har som målsättning att alltid ha minst ett personligt utvecklingsprojekt igång i taget och för närvarande är det att få rull på vardagsträningen och komma i form.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s